WordPress är enkelt

Det blir mer och mer vanligt att göra sin egen hemsida. Med ett bra verktyg kan du göra snygga designer utan stora kostnader. Dagens verktyg är enkla och användarvänliga och medger förändringar när du själv önskar uppdatera. Kostnaderna för detta är mycket lägre än om du skulle köpa en hemsida, blogg eller någon annan plattform.

WordPress verktyget

Är skapat för dig som vill bygga en webbplats som uppfyller dina behov och önskemål. Med detta verktyg kan du skapa en blogg, en onlinebutik, en företagswebbplats eller något annat du kan tänka dig. Du skapar din sida helt gratis med verktygets grundfunktioner. Önskar du göra mer med verktyget så finns det många funktioner som du kan köpa till för små kostnader. Verktyget fungerar för både bilder, video och allt annat som du kan önska dig. Dina kostnader för att få en bra marknadsföring blir små i jämförelse om du skulle köpa en sida av en tillverkare. Du äger sidan själv och kan när som helst ändra i den med verktygets olika menyer.

Hur gör man

wordpress sidstruktur

Det första man gör är att skapa sig struktur över vad man vill ha. Vad är ditt budskap, vad ska du marknadsföra, hur vill du att ditt budskap ska se ut. Vad vill du nå för kunder, vad är din affärsidé. När du har dessa svar så loggar du helt enkelt in på sv.wordpress.com där klickar du på skapa din webbplats. Sen följer du helt enkelt alla de anvisningar som du får av verktyget. Du kan under hela ditt skapande backa och förändra beroende på hur du vill att det ska se ut. Det är viktigt att ha en plan, lite rubriker och text så att du kan se din sida växa fram under skapandet. De val du gör i verktyget kan du alltid ändra, det finns så många möjligheter i detta som gör att du kan bli nöjd. Marknaden för denna typ av verktyg växer för varje dag, wordpress är bland de första som kom ut på marknaden vilket innebär att det har ständigt förbättrats för att göra det användarvänligt för dig och ge dig många olika lösningar. Verktyget passar för både PC och Mac. Det kräver inga förkunskaper, men det gäller att du ger dig tid när du skapar din webbplats. Du kan välja redan färdiga mallar och där lägga in dina bilder och texter, men du kan även skapa en egen design om du känner för det och vill ge dig lite tid att jobba med verktyget. En bra början kan vara att välja en redan färdig design som du jobbar dig igenom för att lära dig verktyget.

Sammanfattning

WordPress

WordPress sv.wordpress.com är ett enkelt och användarvänligt verktyg för dig som vill designa din egen webbplats. Verktyget har oanade möjligheter och kostnaden är minimal i jämförelse om du skulle köpa denna typ av tjänst. Det gäller att du har en struktur om vad du vill skapa i form av budskap, texter, video mm så att du enkelt kan lägga in detta i verktyget. Det krävs ingen förkunskap för att göra detta. Du kan när som helst ändra i din sida när do så känner för det. Verktyget guidar dig genom hela skapelseprocessen. Dock behöver du ge dig tid när du skapar.