Personlig utveckling

Personlig utveckling kan betyda otroligt olika saker. I regel handlar det om någon form av förändring som görs för att ge en positiv effekt. Det kan handla om att bli bättre inom sitt affärsområde. Det kan handla om att ta tag i träning för sin egen hälsas skull. Det kan handla om enkla knep i vardagen som gör att du upplever mer lycka i livet. Det kan handla om all dessa olika saker. För att lyckas till fullo krävs antagligen utveckling inom flera olika områden. Det kan gå fort, det kan ta tid. Det kan bli svårt, det kan bli enkelt. Men en sak är säkert. Den enda som kan göra något åt saken, det är du.

En tillbakablick

Personlig utveckling är något som på senare tid fått allt mer och mer uppmärksamhet. Detta då allt fler är intresserade att ta kontroll över sina egna liv och idag finns det en helt annan möjlighet till detta än om vi kolla bakåt i tiden. Våra förfäder som levde på savannen, de var tvungna att oroa sig för att hitta nog med föda, söka skydd mot oväder, inte bli attackerade av rovdjur. Därför var prioritet att tillgodose de grundläggande behoven som föda, sömn och fortplantning.Senare blev vi arbetare. Då majoriteten var beroende av en anställning för att försörja sin familj var det långa timmar i fabriker som gällde. Nog för att livet var bättre än livet på savannen då vi klättrat upp ett steg på behovstrappan. Nu gick det i regel att få mat regelbundet och skydd i form av bostäder. Med andra ord, vi kunde förse oss med trygghet.

utbildning öppna dörrar

Idag är läget annorlunda. Utbildning ger många möjligheter och det finns aktörer som slåss om duktiga personer att anställa, vilket gör att arbetaren kan ställa krav. Det finns även goda förutsättningar för olika entreprenörer att driva sina idéer i hopp om att skapa morgondagens nya stora bolag som drar in miljontal eller miljarder varje kvartal. Detta gör att vi kan ägna oss åt det vi brinner för och har kommit till det som personlig utveckling bidrar till på behovstrappan, nämligen självförverkligande.

Personlig utveckling som affärsidé

Bli ditt bästa jag, var din egen chef och förverkliga dina drömmar. Allt detta låter ju väldigt bra, men hur gör en egentligen för att lyckas med det? Detta är något som allt fler säljer in då de erbjuder kurser i hur du eller personal inom ditt företag ska göra för att uppfylla sin egen potential. Och de tar bra betalt för det. En av de mest omtalade inom personlig utveckling är Tony Robbins. Att delta på ett av hans seminarium, som i regel tar plats på storslagna ställen och pågår i flera dagar, kostar mellan 1000 och 3000 dollar, beroende på nivå (vanlig, VIP).För att få folk till sina event lockar de som håller i eventen med lovord och rekommendationer från personer som sägs ha deltagit. Hur det förändrade deras värld och gjorde att de gick från botten till toppen på orimligt kort tid. Och nog för att dessa kurser kan förse dig med verktygen som behövs för att lyckas nå ditt självförverkligande. Men det ändrar inte det faktum om att det är du som måste göra jobbet. För det är bara du som kan göra något åt saken.