Öka ditt självförtroende

Alla har vi någon gång känt den där jobbiga känslan i magen. Duger jag? Då saker inte går vägen i livet ser vi det som en naturlig följd av att vi är för dumma, för fula eller helt enkelt inte älskvärda. Att vi har ett behov av att känna acceptans är ett beteende som går att spåra ända tillbaka till den tidiga människan. Människan är ett flockdjur och den som hamnar utanför flocken, den dör.

Ökad mängd dåligt självförtroende

Det finns många som menar på att idag är det en större andel än någonsin som känner sig deprimerade. Detta trots att all forskning pekar på att världen aldrig har varit en bättre plats att leva på. Aldrig har så få människor befunnit sig i fattigdom. Aldrig har dödstalen varit så låga. Aldrig har vi varit så hälsosamma som nu. Så varför mår vi dåligt? Kring detta finns lite olika teorier. En är att vi kanske i snitt är lyckligare men att det finns tydligare klyftor. Att tidigare var alla medel och idag är flera väldigt lyckliga och andra är väldigt olyckliga. Detta har en grund i den del av vår hälsa som är kopplad till träning. Träning påstås av somliga att vara en överklassgrej. De som har pengar har råd att träna och vara hälsosamma. Genom att träna regelbundet går det enligt Andreas Hansen Hjärnstark att motverka stress och depression. Samtidigt så bidrar träning till en hälsosammare livsstil vilket i slutändan påverkar våra kroppar och gör så att vi känner oss piggare. Vi är även mindre sjuka och på det stora hela gör detta oss lyckliga.

sociala media

När vi tränar får vi även ofta en hel del positiva kommentarer. Detta kan vi dessutom öka flerfalt genom att dela med oss via sociala medier. Detta är en av de andra teorierna om varför flera mår dåligt. Sociala medier kan vara ett verktyg för att ta in bekräftelse och social acceptans. Men uteblivande av detta kan ha motsatt effekt. Om ingen gillar min bild, betyder det att ingen gillar mig? Sociala medier har även gjort nätmobbning till ett extremt stort problem.

Lycka finns inom dig

När det kommer till kritan så handlar självförtroende om bara en sak. Att DU tror på dig själv. DU låter andras åsikter påverka vad DU tycker om DIG själv. Men är det egentligen så viktigt? Om du tycker det är det roligaste i världen att cykla på en enhjuling men så fort du delar detta via sociala medier får du enbart negativa kommentarer. Betyder det att du ska cykla på din enhjuling? Ska du dölja det faktum att du älskar cykla på din enhjuling och göra det i smyg? Nej! Du ska sluta lyssna på de som säger något annat. De har en åsikt och de har rätt att ha den åsikten. Du har en annan åsikt och du har rätt att ha den åsikten.

lycka

Att lyssna till andra är otroligt viktigt. Finns så mycket vi kan lära genom att lyssna till andra. Men om det som gör dig lycklig påverkas negativt på grund av vad någon säger så ställ dig frågan: Är detta något som är faktabaserat, eller är det bara en åsikt? Ultimat så har det otroligt lite betydelse vad andra tycker om dig. Det viktiga är att du tycker om dig själv. Och då finns det ingen som kan stoppa dig.