Kända appar

Kända appar finns det flera utav tex. Facebook, Instagram och tinder. Det beror precis på vilken kategori användare letar i. Flertalet olika kategorier såsom nöjen, spel, affärer, komik och skönhet är bara några av alla kända appar kan finnas under. Alla appar går att ladda ner på antingen app store för alla apple och iPad användare eller på play store för alla Android användare. Det första att benämna är om användaren söker en gratis app eller en betal app,

I Sverige

Det finns flertalet kända appar i sverige. År 2017 tog Apple fram en lista på olika populära appar från olika kategorier som svenskarna laddar ner. De mest nedladdade betalapparna till iphone var då 7 min workout challenge, mammamage samt ta körkort. Tre stycken appar som handlar om olika saker man utför som att träna och ta körkort. Det mest nedladdade gratis apparna år 2017 var swish, förståeligt då de flesta verkar använda detta enkla betalsätt, den andra på listan var bitmoji, olika smileys som används på bland annat Messenger. Den tredje var en snapchat, en social app där bilder skickas från en användare till en annan och så lyder konversationerna. En annan kategori som apple kollade var nedladdade spel. Högst upp på listan av spelen som kostade pengar var Minecraft som även finns till pc, nummer två var Bloons TD5 och Geometry dags. Av gratisapparna var de kända spelet Super Mario run etta, sen Paper.io och till sist Ballz några roliga gratis spel som är värda att prova. Apple tittade även på de mest nedladdade apparna till ipad där listan såg lite annorlunda ut. Det populäraste betalapparna var då Toca life- stable, sen kom Toca life- kapital och sist Pettson’s inventions 3. De mest nedladdade gratis apparna var TV4 play, Netflix och Youtube.

populära appar

Det är konstigt att det skiljer sig så mycket med vilka appar man laddar ner till olika enheter. Spelen skiljer sig nämligen också det mest populära betal spelen var Minecraft, Pippi’s Villa Villekulla och Bloons TD5. Det mest nedladdade gratis spelen skiljer sig inte så mycket dom var Super Mario run, tvåa Rolling sky och tredje var papper.io.

Bra att ha appar

Det finns också ett gäng måste ha appar såsom ett bankid, nyheter till exempel aftonbladet men inte minst väder appar. Bästa apparna till android mobilen är tex SvT play. SVT play är appen som Sveriges television lanserade, den fungerar bra i sin helhet. Bildkvalitén är inte den bästa men fungerar utan problem på mobilen, likaså ljudet. En annan app är Spotify, för vem vill inte lyssna på musik i mobilen. Den perfekta gratisappen dock så kostar de pengar att använda utan reklam. Sociala nätverk är så klart viktiga även i sverige. Facebook är ett måste likaså netflix. Netflix har även så att man kan ladda ner det man vill se på till mobilen och kolla på det på flygresan när man inte har nätverk. Innan resan kan det vara bra att kunna ta sig till flyget då är appen Click a taxi perfekt, man klickar, väljer bolag, väljer tid taxin ska komma och vips är man snart på väg till flyget. Appar är ett bra hjälpmedel och hjälper oss i vardagen varje dag.

SvT Play