Därför är Google en populär arbetsplats

Google började som en sökmotor som sedan starten 1998 gjort stora framsteg. Grundarna Larry Page och Sergey Brin började med projektet som sedan skulle bli välkänd som google medans dem studerade på universitetet. Företaget växte snabbt och lockade investerare. Google har sedan början lagt ner pengar på att investera på sina anställda.

Friheten

Google ger deras anställda friheten att arbeta efter deras schema. Dem flesta konventionella arbetsplatserna har bestämda tider som man ska in. Men det är värt att veta att google även kräver mycket av deras anställda. På i ett forum på hemsidan Quora svarade Ashish Kedia på frågan “Hur är det att arbeta på google? Vad är fördelarna/nackdelarna?” Han svarade att fördelarna var att man inte behövde följa efter någon annans schema. Man var där och jobbade på något man gillar. Man fick arbetstid att arbeta med egna ideer. Samt att genom olika andra fördelar kände de anställda som att ledningen faktiskt brydde sig om deras anställda, vilket motiverade dem vidare. Man var även omringad av likasinnade individer.

Anställningsprocessen

Provet som står för stora delar anställningsprocessen har även en del där man mäter den sökandes “googliness”. Detta är ett värde på hur bra personen skulle passa in i kulturen på google samt hur lätt man kommer på lösningar för olika slags problem. När man tänker på google så tänker man oftast bara på sökmotorn. Företaget är mer än så. De har mer grenar än vad man kommer att komma ihåg och anställda kan välja att söka till vilken som helst. Det är en annan viktig del som gör att googlr är en attraktiv arbetsplats. Man behöver inte ha en konventionell utbildning för att bli anställd. Google har en plats för alla. Om man kan någonting så kan man arbeta på google. Om man är lärare så finns det Google Education. Om man är programmerare så kan man i princip arbeta på alla projekt. Är man designer så kan man arbeta på designteamet.

Google søk

Ashish Kadia avslutar sitt svar med ett citat från sin chef; Om du vaknar en morgon och känner inte för att gå till jobbet är det okej men du borde bli orolig om det händer ofta. För de senaste 10 åren har jag vaknat varje dag med en ny utmaning som väntar. Jag ser fram emot att komma till jobbet, känner aldrig för att inte komma till jobbet.

Vad som saknas

Det som konventionella arbetsplatser saknar för att vara lika attraktiva som google är människorna. Google skräddarsyr allting på arbetsplatsen, de anställda är inget undantag. Människorna som drar sig till att söka en anställning hos google är dem som arbetar hårt för att få det. Google investerade sedan början på att göra arbetsplatsen attraktiv så att de människorna som de behövde skulle söka till dem. De kan därmed vara väldigt kräsna under anställningen. Google lägger ofta ner pengar på anställda för att de ska må bra i arbetet. Filmen “The internship” pekar på detta med ett komiskt vis.