Applikationens Historia del 2

App Store introducerades i samband med att Apple laserade sin andra utgåva av Iphones men Steve Jobs var initialt motvillig till att tillåta applikationer från andra tillverkare än Apple i sin butik eftersom han inte ville att utomstående program skulle skapa program som kunde förstöra Iphone med virus, försämra prestationsförmågan eller som han sa förorena dess integritet men han blev övertalad att styrelsen och andra ägare att tillåta dessa utomstående applikationer. Detta var anledningen till att på den första versionen av Iphone fanns det inga externa applikationer att tillgå och inför den stora världsomspännande lanseringen blev trycket för stort på Steve efter dom påtryckningar som fanns bland dom andra ledande personerna inom Apple på den tiden. Dom som lyckades få med sig Steve på samma spår hade rätt kan vi nog konstatera idag då dom trodde att Iphonen skulle vara väldigt kraftfull och att inte ge utvecklare möjligheten att få sprida applikationer skulle varit ett stort misstag eftersom kunderna kom att älska just Iphonen och dess enorma möjligheter.

Applikationens Historia

Den andra utgåvan av Iphone blev startskottet på App Store och var en programbutik som tillsammans med integrationen av Itunes fungerar både som en synkplattform och musikbutik av för Ipod och Iphone och möjligheten att ladda ner program direkt till telefonen blev snabbt mycket omtyckt bland kunder och eftersom Apple hade samlat ihop en massa utvecklare av applikationer fanns det snart möjligheten att ladda ner tusentals olika applikationer. För oss konsumenter kändes det även tryggt att man kunde använda samma kontoinformation som den sen tidigare väl etablerade musikbutiken. Det tog inte lång tid innan denna framgång för Apple spred sig vidare och snart fanns det programbutiker från dom flesta tillverkare som var redo för sina respektive system. Alla butikerna fungerar i stort på samma sätt med en klient för att kunna ladda ner programmen direkt till smartmobilen samt även olika varianter för att kunna göra det även hemma på datorn där Nokia använder sig av ett webbaserat system medan Itunes har en applikations del inbyggd och Google som helt och hållet använder sig av Google store med direkt nedladdningar direkt till telefonen.

arga fåglar

Det enorma utbudet av applikationer har under dom senaste 10 åren helt klart förändrat hur vi människor idag använder våra telefoner är numera en stor del av det sociala livet där vi jämför och tipsar varandra om skojiga applikationer som finns tillgängliga men troligtvis är det så att oftast laddar vi ner olika spel som till exempel Angry Birds men även olika pratprogram ligger högt uppe på listan över applikationer som laddats ned. Med dom olika programbutikerna kan vi ge vår telefon helt nya användningsområden och helt klart är det en revolutionen som skett för hur vi använder telefonen och vår tid då vi numera kan vara tillgängliga hela tiden på sociala sidor som Facebook, Twitter och pratprogram eller numera tar vi foton direkt med kamera på telefonen och redigerar den direkt i ett fotoprogram som vi laddat ner för att sen ladda upp direkt på någon av våra sociala sidor och allt detta tack vare en vision av Steve Jobs för mer än 25 år sedan.