• May 29, 2022

5 x vad man ska göra med en (cortenstål) piedestal

 

√ Frostbeständig
√ Slitstarkt material
√ Storlekar 40×40 / 50×50 cm.
√ Höjd: 60, 80, 100, 120 cm.
√ Slutna piedestaler och U-formade piedestaler

En piedestal är en pelare, ofta i kvadratisk/rektangulär form som används för att göra något mer synligt. Förr i tiden placerades främst en staty på den, men numera kan man synliggöra många fler fina saker i trädgården. Är du nyfiken på vad du kan göra med en piedestal och hur du kan placera den snyggt i din trädgård? Läs då snabbt vidare!

Piedestals finns i olika material. Vi är ett stort fan av piedestaler i cortenstål och kommer att förklara på den här sidan vad du kan göra med dem. Du kan placera en sockel i cortenstål som ett centralt föremål i trädgården utan staty eller annat, men du kan även placera den vid entrén. Dessutom kan du lägga till bra symmetri till din trädgård med en piedestal. Nedan lyfter vi fram de 5 bästa idéerna för att använda en Corten stålsockel i trädgården.

Placera en eldskål av cortenstål på en piedestal
En eldskål av cortenstål ger mer mys i trädgården. En brinnande brasa ger en mysig look. Att placera den på en piedestal gör elden mer synlig och gör att den sticker ut över andra element i trädgården. Du kan också skapa en slags stående lägereld med denna. Detta fungerar alltid bra på födelsedagar eller andra fester. I vårt sortiment hittar du slutna piedestaler men även U-formade (öppna) piedestaler. Det ger ett fint ansikte att placera trä i öppningen. Behändig och attraktiv på samma gång!

Gå efter atmosfären av en brandpelare
Numera känner vi förstås eldbordet i olika former och storlekar. Det finns många eldbord i låga modeller, perfekta för loungeset i trädgården. Det finns även eldbord som finns som matbordsmodell eller som bar. Äger du redan en eldskål? Sedan kan du placera den på piedestalen som nämnts ovan. Skulle du hellre ha en brandpelare som består av 1 element? Se då våra färdiga brandpelare.

Eller välj en cortenstål gelbrännare
Vill du ha mysigheten av en brasa i din trädgård, till exempel vid entrén, men du vill inte alltid behöva lägga ved på den eller hålla ett öga på elden? Då är gelbrännaren en bra lösning! Burni Foc är till exempel en sådan gelbrännare. Brännaren kan fyllas med lampolja. Blötlägg skålens veke väl i oljan. Tänd säkringen så kan du njuta av en trevlig brasa på din terrass i upp till 12 timmar.

Placera en Terrazzo-staty på en piedestal
Ursprungligen användes piedestalerna/kolumnerna för att göra bilder mer synliga. Det kan du självklart också göra i trädgården, till exempel med en vacker Buddha-staty eller en ängel etc. Eller titta på våra Terrazo-statyer. Dessa statyer är gjorda av trasig natursten. Dessa är granitgranulat och marmor som binds samman med cement, vatten och färgämnen. Dessa skulpturer finns i olika abstrakta och moderna former.

Leave a Reply

Your email address will not be published.